Környezetünk egyre nagyobb bajban van – Zöld Estek Szolnokon

Megosztás

Környezetünk egyre nagyobb bajban van. Fontos, hogy mi is tegyünk a környezeti változások erősödő hatásai ellen. Számos olyan tevékenység létezik, melyeket a kisvárosban, kertes házban lakók sikeresen alkalmazhatnak, szól az Alba Natura Civil Alapítvány felhívása.

Szolnoki Zöld Estek címmel egy olyan előadássorozat veszi kezdetét, ahol a környezetért tenni akarók megismerhetik azokat a módszereket, amelyek alkalmazásával egyénként is tehetnek a klímaváltozás hatásai ellen, segíthetik a környezet megóvását és jobbá tételét.

A tervek szerint egy-egy előadáson olyan hasznos módszereket ismerhetnek majd meg az érdeklődők, melyekből az is kiderül, hogyan lehet az esővizet hasznosítani, hatékonyan komposztálni, óvni az erdőterületeket vagy a városi fákat. Továbbá lehetőség lesz megvitatni a helyi társadalmi kérdéseket, a várossal kapcsolatos problémákat, melyekre megoldásokat is keresnek.

Az első alkalom november 11-én, a szandaszőlősi Green Szolnok épületében kerül megrendezésre, ahol Görgei-Reiner Rita -kertész, a 10 millió Fa Alapítvány és a bajai közösség koordinátora illetve Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata “Zöldebb Bajáért” programjának koordinátora mesél a városban megvalósult fejlesztésekről, közösségi tervezésről, a város és a civilek együttműködéséről.

Őt követi a pódiumon Farkas-Barta Kata, a Zöld Küldetés Egyesület elnöke, a 10 millió Fa – Kecskemét közösség vezetője, aki az esőkertek hasznáról, kialakításuk szempontjairól fog előadást tartani.

Kapcsolódó cikkek