Az újszászi Szabó Imre 30 napon tölt az Atlanti-óceánon

Megosztás

Újszász város lobogója büszkén leng a szélben Las Palmas kikötőjében. Október 15-én nagy kalandra indult az újszászi Szabó Imre, a tapasztalt túravitorlázó és csapata: átkelnek az Atlanti-óceánon.

30 nap alatt 3800 tengeri mérföld megtételére vállalkoztak a „Ron Punch” nevű katamarán fedélzetén, az első állomás pedig a Kanári-szigetek volt, majd Kuba felé folytatták az utat. Szabó Imre Facebook oldalán rendszeresen beszámol a tengeri útról és annak fontosabb állomásairól.

A magyar és újszászi lobogó

Gibraltárig az út, az előző utakhoz képest inkább a természettel való harmonikus együttlétről és nem a nagy teljesítményekről szólt. A tenger bőségesen elhalmozott csodáival, hol óriási teknősök, hol delfinek „látogattak meg” minket

-írta Facebook bejegyzésében az út kezdeti szakaszáról a csapat kapitánya.

A fedélzet

A csapatnak egy kisebb technikai akadályt követően, október 22-én sikerült átkelni a Giblaltári-szoroson, majd Las Palmas felé folytatják kalandjukat: “Las Palmas után legalább 25 napig nem látunk partot, csak magunkra számíthatunk”.

Az óceánon 5 nap haladás után elérték Fuertaventura szigetét (a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek második legnagyobb tagját), de folytatódik az út a legközelebbi állomásig, ami a spanyolországi Las Palmas.

A magyar kalandorok útvonalát ITT lehet követni.

képek forrása: Tengerivitorlástúra Facebook

Kapcsolódó cikkek