Tiszafüreden nem terveznek drasztikus lépéseket, de megkezdik a takarékoskodást

Megosztás

A magas energiaárak miatt számtalan vidéki település kerülhet óriási bajba, de Tiszafüred egyelőre állja a sarat. Ujvári Imre polgármester szerdai Facebook bejegyzését azzal kezdi, hogy a koronavírus járvány idején is a cselekvőképesség jellemezte a tiszafüredi városvezetést, és ez most sincs másképp, próbálnak megoldásokat találni.

Egyelőre nem tervezünk bezárásokat, ez csak a legutolsó lépés lehet, azonban mindenkinek szigorú takarékossági intézkedéseket írtunk elő, amelyek betartását ellenőrizzük

-hangsúlyozta a településvezető és leszögezte, hogy a legfőbb cél, hogy az óvoda, a bölcsőde, az idősotthon és az egészségügyi intézmények működtetése biztosítva legyen, de ugyanilyen lényegesnek szempontnak tartja a munkahelyek megőrzését is.

A következő takarékoskodási intézkedéseket jelentette be a polgármester:

Minden dologi kiadás befagyasztásra kerül.

Kiemelt szempont az energiafelhasználás jelentős csökkentése minden intézményben. A fogyasztást mindenhol naplózni kell.

A több telephellyel rendelkező intézmények egy helyre költöznek, míg másoknál a nyitvatartási idő csökken.

Olyan technikai beavatkozásokat (időzített kapcsolók, hőfok szabályzók, gázkazánok hatásfoka) végeznek el a létesítmények fűtési rendszerein, amelyek optimalizálják a működést.

Energiatakarékos izzók kerülnek elhelyezésre az intézményekben.

Év végéig korszerűsítik a közvilágítást. Minden régi lámpatestet LED-esre cserélnek.

Év végéig energetikai korszerűsítést végeznek a sportcsarnokban is.

Csak pályázati forrásból valósítanak meg rendezvényeket.

kép forrása: Ujvári Imre Facebook

Kapcsolódó cikkek