Ékszereket, grafikákat és szobrokat készítenek megyénk amatőr művészei

Megosztás

Ötvenhét alkotó száztíz munkája tekinthető meg november 20-ig a Martfűi Művelődési Központ emeleti galériáján és kiállítótermében. A megye amatőr alkotóinak bemutatkozást és megmérettetést biztosít, XXXIII. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Amatőr Alkotók Képző- és Iparművészeti Tárlata hosszú évek óta töretlen népszerűséggel vonzza az érdeklődőket és pályázókat. A beérkező alkotásokat idén Szabó Ábel Munkácsy-díjas festőművész, Máder Barnabás keramikusművész és Verebes György Munkácsy-díjas festőművész zsűrizte. 

A beválogatott alkotások között festmények, grafikák, ékszerek, szobrok, sőt lakásdíszek is megtekinthetők. Sokan régi jó barátként járnak vissza Martfűre, de minden évben vannak olyanok is, akik első alkalommal mérettetik meg magukat. A kiállítást Révi Norbert szobrászművész rendezte, a befogadóknak fizikailag és gondolatban is egy bejárható utat képezve.

Számos érdeklődő érkezett a megnyitóra

A megnyitóra nagyon sokan érkeztek, mely ugyancsak azt mutatta, mai világunkban is fontos az értékteremtés, a kreativitás, az önkifejezés, a valóság belső megszűrése.

Dr. Papp Antal Martfű város polgármestere köszöntő gondolataiban elmondta, csodálja az alkotókat újabbnál újabb ötleteikért, s azért, ahogyan azokat megformálják.  

A fődíjakat Fazekas Zoltán (I. hely), Hernek János (II. hely), Keszler Ágnes (III. hely) vehették át. A zsűri a fiatal alkotók körében is jutalmazott, és különdíjakat is átadtak. A martfűi alkotók közül különdíjat vehetett át Cseh László, Stonawskiné Szűcs Klára és Kerékgyártó Emese.

A tárlat 2022. november 20-ig látogatható.

képek forrása: martfu.hu

Kapcsolódó cikkek