Egyre több településen alakítanak ki nappali melegedőt – Tiszajenőn is

Megosztás

Virág József, Tiszajenő polgármestere arról számolt be, hogy a település művelődési házának egyik helyiségét melegedővé alakítanák, gondolva azokra, akiknek problémát okoz az otthonuk felfűtése. A helyiséget előtte még kifestik, és elpakolják az ott tárolt holmikat.

A rászorulóknak nagy segítség lehet, ha nem otthon, a hideg falak között kell átvészelni a téli napokat. Ráadásul a művelődési házban majd tévét nézhetnek, vagy csocsózhatnak is. 

A megugró energiaárak áldozataira egy másik kisebb településen is gondoltak: a Tolna megyei Gerjenben novembertől egy üresen álló épületében melegedhetnek azok, akik a rezsiemelés miatt képtelenek felfűteni otthonaikat.

A Hajdú-Bihar megyében található Polgáron pedig a helyi polgárőrség egyezett meg a település vezetőjével, hogy az általuk használt helyiséget átadják az önkormányzatnak, ahol az idei télre melegedőt alakítanak ki a rászorulóknak.

„Nappali melegedő helyiségeket alakítunk ki. Egyet minimum, de lehet, hogy többet is, ahol a lakosok, akik nem akarnak vagy nem tudnak fűteni, napközben bejöhetnek, és egy meleg teával vagy egy egytál étellel és valamilyen közösségi programmal segítünk átvészelni a hideg téli napokat”

– részletezte Tóth József, polgármester.
 

Kapcsolódó cikkek