A gyorsétteremben nem sikerült lopnia, ezért megpróbált betörni egy családi házba

Megosztás

Pár óra eltéréssel, két helyszínen tartottak szemlét a szolnoki nyomozók, írja a police.hu. Az első bejelentés október 19-én 3 óra 50 perckor érkezett a rendőrségre, miszerint egy ismeretlen az egyik szolnoki zárva lévő gyorsétterembe bement, majd felfeszítette a kiszolgáló pultra rögzített adománygyűjtő perselyt és a benne lévő pénzzel együtt távozni készült. Azonban az üzlet egyik dolgozója megzavarta, így a perselyt a benne lévő készpénzzel együtt hátrahagyva elmenekült.

Miközben a rendőrök a helyszíni nyomokat rögzítették, újabb hívást kaptak. Egy szolnoki lakos tett bejelentést, és elmondta, hogy egy ismeretlen férfi bemászott a családi háza kertjébe, majd a lakóépület homlokzatáról egy kültéri világító lámpatestet a helyéről letépett, valamint az ablakon lévő lehúzott állapotú redőnyt megpróbálta felhúzni. Ekkor a sértett meglátta az elkövetőt, kérdőre vonta, így a hívatlan látogató kezében a lámpával elfutott.  

A szolnoki egyenruhások gyorsan reagáltak a bejelentésre, és a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, majd előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A 26 éves helyi férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elismerte a bűncselekményt, és azt is beismerte, hogy ő akarta ellopni a perselyt az étteremből.

A Szolnoki Rendőrkapitányság 2 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Kapcsolódó cikkek