Jó reggelt, Szolnok! – Hétfői időjárás, név- és születésnaposok, heti horoszkóp

Megosztás

Ilyen időre számíthatunk ma

Hétfőn sok napsütésre készülhetünk, kevés felhő lesz felettünk. Csapadék nem várható. Hajnalban helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Délután 20-22 fok között alakulnak a maximumok.

Heti horoszkóp

Kos: Sokan sokféle okosságot tanácsolnak neked ezen a héten, amit hol jobban, hol rosszabbul viselsz. Az biztos, meg kell találnod az arany közép utat: ne engedd magad rángatni, de közben halld meg, amit mondanak, mert lesz benne hasznos tanács is. A hét közepén valaki bajba kerül. Segíts neki! 

Bika: Az anyagi helyzetedre kedvezően hatnak a mostani égi folyamatok. Egyre többet keresel, mégsem vagy elégedett. A bolygómozgások arra utalnak, hogy nem szabad, nem szabadna morognod, ugyanis a tendencia folytatódik. A jólétedet akkor tudod tartósítani, sőt emelni, ha minden szint elérésekor körbenézel és hálát adsz. 

Ikrek: A kedd és a szerda lesz a te napod ezen a héten. Szuper fényszögek segítenek, ha tárgyalnod, vizsgáznod vagy állásinterjúra kell menned. Elemedben leszel, ami meggyőző erővel bír. Arra kell vigyáznod, hogy ne bízd el magad, mert ha fenn hordod az orrodat, nem leszel népszerű. És te is tudod, fontos, hogy szimpatikusnak lássanak.

Rák: Amennyiben jót akarsz magadnak ezen a héten, semmiképp se avatkozz bele mások konfliktusába! Több olyan konstelláció lesz égen, ami azt mutatja, hogy hajlamos leszel megmentőként fellépni. Valójában azért teszed, mert nem bírod a feszkót. Igaz? Holott van neked elég dolgod. Oldd meg azokat! 

Oroszlán: Amilyen sikeres lesz a kedd, olyan bosszantónak ígérkezik a szerda. Ez a hirtelen váltás megviselhet. Úgy érezheted, hogy valamit rosszul csinálsz, pedig nem erről van szó. Sokkal inkább arról, hogy semmit nem vehetsz véglegesnek. Vagyis nem szabad bemerevedned, és hátradőlni sem.

Szűz: A bolygók szerint itt az ideje, hogy beszélj a főnököddel. Totál felesleges magadban pufognod, te is tudod, ettől nem változik semmi. Kedden és szerdán olyan fényszögek lesznek az égen, amelyek segítenek, hogy érthetően, de ne támadóan fejezd ki magad. Főleg szóban. Jobb lenne, ha nem írnál, hanem személyesen beszélnél vele. 

Mérleg: Döbbenetesen képlékeny most minden. Szeretnél már egy kialakult, kiszámítható, tervezhető ritmust, de folyton jön valami változás. Ez az egész ugyanakkor „edzésben tart”: nem kényelmesedhetsz el, és nem ragaszkodhatsz semmilyen rutinhoz. Szerencsére lesznek kisebb sikereid is ezen a héten. Kérdés, észre veszed-e? 

Skorpió: Fokozódó türelmetlenség jellemez ezen a héten. Jogos, hiszen napokon belül kezdődik a te hónapod. Vasárnap nemcsak a Nap lép a Skorpióba, hanem a Vénusz is. Előtte még jó lenne, ha az aktuális feladataidra koncentrálnál. Még jobb lenne, ha útközben nem kalandozna el a figyelmed. Nem lankadhat az éberséged, mert pillanatok alatt csínhelyzet adódhat…

Nyilas: A hét során sok derűs, inspiráló emberrel lesz dolgod. Ők nem panaszkodnak, pedig lenne okuk rá. Vegyél példát róluk, s engedd, hogy átragadjon rád az optimizmusuk! Pont erre van most szükséged. Nem a pánikoló, összeesküvés elméletet gyártó emberekre. Vigyázz, mert a párod féltékeny lehet azokra, akikkel jól érzed magad. Nyugtasd meg! 

Bak: Készülj fel, hogy szerdán és csütörtökön a munkahelyeden olyasmi hangozhat el, amivel nem fogsz egyetérteni. Akár kérdezik a véleményedet, akár nem, semmiképp se reagálj keményen! Magad alatt vágod a fát, ha nyers stílust engedsz meg magadnak. Hétvégén megnyugtató fényszögek lesznek az égen. Sokat segít, ha nem kell dolgoznod.

Vízöntő: Lesz ezen a héten minden: konfliktus, kibékülés, győzködés, lemondás. Szerencse, hogy te élvezed, ha nem kiszámíthatóan mennek a dolgok, miközben egy dupla feszült fényszög téged is megviselhet szerdán. Nincs okod rá ugyanakkor, hogy elbízd magad. Az is szerencse, hogy pont kedden és szerdán szerencsés konstellációk is lesznek az égen. 

Halak: Nagyszerű bolygóállással indul ez a heted. Egy ilyen jó kezdés után nem törvényszerű, hogy elromoljanak a dolgok. Szerencsére a kedvező fényszögek többségben lesznek. Ha kihívás elé kerülsz, sikerrel fogod abszolválni. Fontos lenne, hogy ne vedd át mások aggodalmát, mert akkor csökken az energiaszinted.

Ma őket ünnepeljük

Névnap

Hedvig, Alajos, Ambos, Ambró, Hédi, Ignác, Kont, Leó, Leon, Lionel, Mályva, Margit, Margita, Margitta, Rezső, Rolf, Rudolf, Rudolfina, Salamon, Salvador, Zelinda, Zolna

A Hedvig név eredete és jelentése

Germán eredetű, a Haduwih férfinév női megfelelője. Jelentése: szent, szent harc.

A Hedvig név jellemzése

Soha nem önmagát adja, mindig valamilyen szerepbe képzeli magát, ezért sem lehet kiismeri. Gyakran vezeti félre az embereket, kevés barátja van.

Kutya névnap:

Vacak, Vackor

Cica névnap:

Ácsi, Morcos

Hörcsög névnap:

Minyom

Születésnaposok

1740 – Dugonics András magyar író, történész († 1818)

1879 – Zemplén Győző fizikus, a relativitáselmélet és a radioaktivitás egyik első magyar kutatója († 1916)

1912 – Albino Luciani a későbbi I. János Pál pápa († 1978)

1969 – Wyclef Jean haiti-amerikai énekes és producer

1972 – Eminem amerikai rapper

1972 – Tarkan török popénekes

1974 – Janne Puurtinen (Emerson Burton) finn zenész, a finn HIM rockegyüttes billentyűse

1979 – Kimi Räikkönen finn autóversenyző, a Forma-1 2007-es világbajnoka

Erről híres a mai nap

1992 óta a mai nap a szegénység elleni küzdelem világnapja.

Ez a nap a szellemi kulturális örökség napja.

Ezen a napon történt

1540 – I. Szulejmán szultán elismeri a gyermek János Zsigmondot, Szapolyai János fiát Magyarország királyának.

1540 – Visegrád ostroma

1552 – Eger ostromának utolsó napja. Ezen a napon vonul el a török haderő a vár falai alól, melyet a körülbelül 2000 főnyi védő 38 napig hősiesen védelmezett.

1704 – I. Lipót német-római császár, magyar király rendeletben tiltja meg a szabadságharc váltópénzének, a rézpénznek a forgalmazását és elfogadását.

1717 – II. Rákóczi Ferenc bujdosó társaival együtt Törökországba érkezik, ahol élete további két évtizedét tölti.

1909 – Louis Blériot végrehajtja az első magyarországi motoros repülést.

1913 – Lezuhan a Ferdinand von Zeppelin által tervezett léghajó.

1918 – Gróf Tisza István volt miniszterelnök az Országgyűlésben bejelenti: az első világháborút elvesztettük. Ugyanaznap Csehszlovákia bejelenti elszakadását az Osztrák–Magyar Monarchiától.

1923 – Baumgarten Ferenc Ferdinánd végrendeletében megalapítja a Baumgarten-díjat.

1929 – Átadják a Tiszaugi hidat.

1944 – Pusztavámon, a nyilasuralom első napján egy SS-alakulat kivégzi az ún. jolsvai orvosszázadot, 216 embert.

1944 – A brit és amerikai légierő pusztító légitámadásokat intéz Székesfehérvár, Szombathely és Nagykanizsa vasútállomásai ellen.

1956 – Angliában üzembe helyezik az első atomerőművet.

1979 – Teréz anya Nobel-békedíjat kap.

Az előző nap legfontosabb hírei

Négy sérült a törökszentmiklósi hármas karambolnál
Súlyosan antidemokratikus lépésnek tartja a Szolnoki Többség a városháza körlevelét
Két mentőhelikoptert is küldtek a súlyos vonatbaleset helyszínére – képek

Kapcsolódó cikkek