Rengeteg postahivatalt zártak be a hétvégi határidővel – folytatódik a süllyedés

Megosztás

A Fidesz által kihirdetett és megszavazott “visszaemelt” rezsi a postahivatalokat sem kíméli, csak a fővárosban 34 posta bezárását rendelték el. De hogy érinti ez a vidéket?

Október 7-én zárt be a budapesti posták mintegy negyede. A Magyar Posta szeptember 30-án jelentette be, hogy Budapesten, 34, jellemzően alacsony forgalmú postát zár be. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e. A bezárásokat követően már csak 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére a nemzet fővárosában.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie. A változás a postai küldemények házhoz kézbesítését nem érinti, az a megszokott módon és időben történik

– indokolt az állami vállalat.

Még a fideszes Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere is megdöbbenve értesült róla, hogy három postát is be akarnak zárni a kerületében – írta az Index. “Mert elfogadhatatlannak tartom, hogy van olyan kerület, ahol egyetlen postafiók sem zár be, ezzel szemben Budapest legnagyobb területű kerületében három postafiókot is bezártak. Kérem a posta vezetését, hogy gondolják át, és haladéktalanul vonják vissza ezt a döntésüket” – írta a polgármester.

Biztosak lehetünk benne, hogy itt még közel sincs vége a megpróbáltatásoknak. Természetesen mindenért azok a brüsszeli szankciók a felelősek, amelyeket a Fidesz is minden egyes alkalommal csonk nélkül megszavaz.

Kapcsolódó cikkek