51%-kal emelkedett az iskolai és óvodai menza ára Martfűn

Megosztás

Az energia és az élelmiszerek drágulása az óvodai étkeztetés és az iskolai menza díjában is megjelent. Október 1-jétől 51%-kal emelkedtek a gyermekétkeztetés térítési díjai Martfű bölcsődéjében és köznevelési intézményeiben is.

A település honlapján olvasható közlemény szerint a nyersanyagárak drasztikusan emelkedtek és a háborús konfliktus további áremelkedéseket okozott, miközben jelentős hiány alakult ki számos termék esetében, illetve az energia- és az üzemanyagköltségek is folyamatosan növekednek. Ezek az emelkedések hatással vannak a nyersanyagok, termékek előállítási, szállítási költségeire.

2021-től 2022. augusztus végéig, a szerződéseik árjegyzékei szerint átlagosan 51%-kal növekedtek az önkormányzati konyha használt nyersanyagainak árai. A megkeresések alapján, az előzetes kalkuláció szerint újabb 5% emelkedés várható egy hónapon belül – tájékoztatott előterjesztésében Gonda Lajosné intézményvezető.

A térítési díjakon felül továbbra is komoly összeget tesz hozzá az önkormányzat az élelmezési költségekhez – erősítette meg a képviselő-testületi ülésen Földi Edina, a Művelődési, Oktatási, Sport, Civil és Egyházi Kapcsolatok Bizottsága vezetője

Kapcsolódó cikkek