A jelek szerint felrobbant az orosz gázvezeték a tengerben, a CIA már nyáron figyelmeztetett – videó

Megosztás

Esélyes, hogy ismét jön majd a találgatás, ki a felelős, de a CIA már nyár közepén információkat osztott meg, hogy az oroszok az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantására készülhetnek. A robbanás ténye már egyértelműnek tűnik, a miértje és a hogyanja még rejtély.

A CIA már hetekkel ezelőtt jelezte a német kormánynak, hogy az oroszok arra készülnek, hogy felrobbantják valamelyik gázvezetéket a Balti-tengeren – írta a Spiegel. A német kormány nem kommentálta a lap értesülését.

A Spiegel úgy tudja, hogy még a nyáron érkezett Németországba az információ az amerikaiaktól.

Gas leak on the underwater section of the Nord Stream

douglasmacgregor #nordstream #nordstream1 #russia #ukraine #ukrainewar #nato #russiaukraineconflict #ukrainerussia #russiaukrainewar #russiavsukraine #ukrainerussiawar

A dán haderő kedden jelentette be, hogy szivárog a gáz az Északi Áramlat vezeték víz alatti szakaszán, miután hétfőn a dán és a svéd földrengéskutatók erős lökéshullámokat éreztek a vezetéknél. A svédországi Állami Szeizmológiai Központ egy munkatársa szerint kétség sem férhet hozzá, hogy robbanás történt. „Vannak jelei annak, hogy szándékos károkozás történt” – nyilatkozta egy európai biztonsági forrás a Reutersnek.  

Kapcsolódó cikkek