Halas napok hétvégén Szolnokon

Megosztás

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Tiszai Hal Napját – Sparhelt Fesztivált a Tisza partján, a gyaloghíd környékén és a Tiszai hajósok terén. A város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, a Tisza gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a látogatókat.

Ezen a hétvégén a már megszokott népszerű programokkal várnak mindenkit a szervezők. Lesz haltelepítés, horgászverseny, halászléfőző verseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint számos színpadi program: többek között fellép a Roy és Ádám, a Szimpátia Együttes és a Szimfonik Light.

A rendezvény hagyományos eleme a baráti társaságoknak, munkahelyi közösségeknek meghirdetett főzőverseny, amely során jó hangulatú szabadtéri „konyhai” sütés-főzés során adhatnak számot a halételfőző tudományukról.

A Tiszai Hal Napja – Sparhelt Fesztiválhoz illeszkedik ezúttal egy a fenntartható közlekedést népszerűsítő program is, melynek során a Sóház úton elektromos rollereket, segwayeket, kerékpárokat próbálhatnak ki, a Szapáry úton pedig elektromos autókat tesztelhetnek az érdeklődők szombaton 10 és 17 óra között.

Kapcsolódó cikkek