A fiatalokkal mi lesz? – demonstráció Szolnokon

Megosztás

A Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom szervezett demonstrációt kedd délutánra, a szolnoki Hild tér egy szegletébe. A tüntetésen a mozgalom helyi tagjai vettek részt, néhány figyelemfelkeltő transzparens és pár darab kemping sátor társaságában.

Bagi Zsombor az Ifjúsági Mozgalom helyi elnöke a Szol24 kérdésére elmondta, hogy ezzel a megmozdulással szeretnék bemutatni, hogy egyre nehezebb helyzetben vannak az életük küszöbén álló fiatalok és úgy tűnik, hogy a döntéshozók közül ezzel a korcsoporttal senki nem foglalkozik, sem országosan, sem pedig helyi szinten.

Szolnokon az albérlet árak az egekben vannak. Semmi nem korlátozza a lakástulajdonosokat abban, hogy a bérleti díjakat ne emeljék egyre fentebb. Ez pedig a rezsi költségekkel együtt olyan kiszámíthatatlan helyzetet eredményez, ahol a szülők segítsége nélkül nem megoldható a lakhatás. És akkor még nem is beszéltünk azokról a diákokról, akik valamelyik felsőoktatási intézmény padjait koptatják és nappali tagozat mellett kell kigazdálkodniuk az albérlet, vagy a kollégium költségeit.

A fénykép jobb oldalán Bagi Zsombor

A fiatal politikus a tüntetésen felállított sátrak létjogosultságát is megindokolta: a sátor azt a lehetetlen helyzetet szimbolizálja, hogy a fiatal korosztálynak már csak erre futja, ha önerőből tetőt szeretne a feje fölé.

Szerinte az a legnagyobb probléma, hogy a kormány mindig arról beszél mennyire támogatja a családokat, de a mai fiatalok, akik a jövő családalapítói, semmiféle segítséget nem kapnak. Bagi Zsombor hozzátette, hogy a járókelőktől annál nagyobb motivációt kaptak, néhány jó szó vagy egy kedves mosoly kíséretében.

Kapcsolódó cikkek