16,6 milliárd forint és 110 munkahely Jászfényszarun: jön a ThyssenKrupp

Megosztás

Újabb beruházást hajt végre a német ThyssenKrupp konglomerátum, ami 110 munkahelyet teremt Magyarországon – közölte a cég. A vállalat a Budapesttől 50 kilométerre keletre lévő Jászfényszaruba vitte a 42 millió eurós (kb. 16,6 milliárd forintos) beruházását.

A cég közölte: legújabb magyarországi projektjének célja, hogy jelentősen bővítse gyártókapacitását.

A Magyarországon 1999 óta jelen lévő ThyssenKrupp folyamatosan beruházásokat hajt végre hazánkban, és immár a 100 legnagyobb foglalkoztató közé tartozik. A vállalat K+F tevékenységgel, gyártással és összeszereléssel egyaránt foglalkozik, és budapesti központja mellett négy vidéki helyszínen rendelkezik telephellyel.

A ThyssenKrupp legújabb hazai projektjének keretében jászfényszarui telephelyének kapacitását bővíti jelentős mértékben, ahol nemzetközi ügyfélköre számára készülnek majd elektromechanikus kormányrendszerek. A gyár területe 11 ezer négyzetméterrel nő, ezen túl továbbá kialakítanak egy 3500 négyzetméteres kamionparkolót is.

A termelőegységek, gépek és gyártósorok az új csarnok befejezését követően 2025 végéig folyamatosan állnak üzembe – olvasható a Nemzeti Befektetési Ügynökség közleményében.

Kapcsolódó cikkek