Videón a megye legszabálytalanabb sofőrjei

Megosztás

A Karcagi és a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a megye forgalomellenőrző járőrei összehangolt közúti ellenőrzést végeztek szerdán. Az akció célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

A kunszentmártoni rendőröket az akció során egy drón is segítette. Ők a 442-es főút balesetveszélyes útszakaszán a szabálytalan irányváltoztatást elkövető szabálysértőket szűrték ki a forgalomból. Az akció időtartama alatt összesen 8 jogsértővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot és mellé személyenként 6 db előéleti pontot.

Ezzel párhuzamosan a Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőreivel megerősítve a 4-es számú főút érintett szakaszán a gyorshajtókat ellenőrizték, melynek során 26 sebességtúllépővel szemben intézkedtek.

Összehangolt rendőri ellenőrzések

A karcagi és kunszentmártoni rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőreivel közösen két útszakaszon, a 4-es és 442-es főutakon egy időben végeztek ellenőrzést.

Az összehangolt ellenőrzés abszolút negatív rekordere az a teherautósofőr volt, aki összesen hat jogsértést követett el. Túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, nem állt meg a rendőri karjelzésnek, vezetői engedélyét 2 évvel ezelőtt bevonták, és más nevére kiállított vezetői kártyával végezte a fuvarozó tevékenységet.

A sofőrt előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, továbbá vele szemben szabálysértési és közigazgatási eljárást indítottak. A tehergépkocsi üzembentartójával szemben is feljelentést tettek a rendőrök, mivel olyan személynek adta át a jármű vezetését, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.

Kapcsolódó cikkek