Szalay Ferenc nem érti, hová tűntek a jó mesteremberek

Megosztás

Szalay Ferenc szerdán ellátogatott a Szolnoki Szakképzési Centrum “Centrum Kavalkád” nevű pályaorientációs rendezvényére és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési workshopjára, ahol alaposan megtekintett mindent György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és Kállai Mária, az országgyűlés egyik legpasszívabb képviselőjének társaságában.

Kállai Mária és György László igazán elégedettek egymással

Napjainkban egyre inkább felértékelődnek a jó szakemberek, a megbízható, hozzáértő mesterek, ám ahhoz, hogy ilyet találjunk, kellő számú fiatalnak kell választani az adott szakmát, majd megfelelő képzést kell kapnia.

-olvasható Szalay Ferenc polgármester beszámolójában.

Vajon Szalay tisztában van vele, hogy mi a legfőbb oka annak, hogy egyre nehezebb megfelelő mesterembert találni? Vajon tudja, hogy van néminemű összefüggés a Fidesz mindent elsöprő morális és gazdasági rombolása és a szakemberhiány egyre súlyosbodó jelensége között?

Szép lassan kiürül az ország: 14 ezerrel több magyar dolgozik külföldön, mint egy évvel ezelőtt, a KSH legfrissebb adatai szerint. A 19-29 éves dolgozó fiatalok 34 százaléka külföldön próbálná ki magát – derült ki ugyanebből a felmérésből. A kutatás közel 10 éves történetében ez az egyik legmagasabb érték. Tehát ezúton szeretnénk jelezni a fideszes politikusoknak, hogy nem a megfelelő képzés hiányában keresendő a probléma gyökere. A képzés -nagyjából- rendben van és a külföldi munkáltatók köszönik szépen a tömegesen érkező, precíz magyar és Jász-Nagykun-Szolnok megyei fiatal munkavállalókat. Csak így tovább! Nur so weiter! Keep it up!

képek forrása: Szalay Ferenc és György László Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek