Elköltözik a tiszasülyi könyvtár – így próbál spórolni az önkormányzat

Megosztás

Egyre több helyről hallani, hogy a magas energiaárak miatt átmenetileg bezárhat az uszoda, a könyvtár vagy a színház. Más önkormányzatok a díszkivilágítás mérséklésével, óvodai csoportok összevonásával, az energetikai fejlesztések felpörgetésével próbálják kivédeni a többszörösére emelkedett gáz- és áramárak hatását.

Tiszasüly is ott spórol, ahol tud. A község könyvtárát ideiglenesen a  polgármesteri hivatal épületének földszintjén működő nyugdíjasklub helyiségében helyezik el.

Balaton Mária könyvtárvezető a elmondta, hogy a pakolást már megkezdték, a könyveket a polcokkal együtt a hónap során áttelepítik az új helyre.

Az áttelepítés célja, hogy megelőzzék az megugró energiaárak kapcsán jelentkező nehézségeket; de egyelőre még nem is látják, hogy milyen költségnövekedéssel kell számolniuk. A fűtés- és áramszámlán viszont így jelentős összegeket tud megspórolni az önkormányzat, hiszen nem kell egy külön épületet melegen tartani, világítani, az önkormányzat épületét pedig egyébként is fűtik, a klubhelyiséget pedig így sokkal jobban kihasználják. Előreláthatólag október elsejétől már az új helyen várja olvasóit a könyvtár.

(via Szoljon.hu)

Kapcsolódó cikkek