A legjobb programok Szolnok megyében ezen a hétvégén

Megosztás

Város napja rendezvényt tartanak szombaton Karcagon. Délelőtt a Karcagi és az Edelényi Öregfiúk kispályás labdarúgó mérkőzésén szurkolhatnak a sportbarátok, majd kora délutánig a Templomkertben kézműves foglalkozások, légvár, kirakodóvásár, kutyaügyességi és életmentő bemutató és várja az érdeklődőket, este pedig a Kálvin úti színpadon szórakoztatja a hallgatóságot a Maximus és az USNK együttes.

Új programot üdvözölhetünk a Tisza-tónál. A tervek szerint mostantól minden vasárnap a Tiszaplacc termelői piac és kézműves vásár várja a kulináris élmények kedvelőit. Tiszafüreden a Mariska étterem kertjében a Tisza-tó és a Hortobágy helyi termelői és kézművesei gyűlnek össze, hogy megmutassák portékáikat a helyieknek és a turistáknak. A termékpalettán megtalálhatóak lesznek a helyi termelők finomságai, népművészeti és iparművészeti alkotók munkái, zsűrizett képzőművészeti alkotások, valamint antik és retro kereskedők portékái is. A vásár kapui reggel 9 órakor nyílnak meg és a kiállítók délig várják az odalátogatókat.

Szeptember 9-10. között rendezik meg a 24. Szolnoki Gulyásfesztivált. Idén is keresik a Gulyáskirálynőt vagy Gulyáskirályt, aki a legfinomabb ételt rakja a zsűri elé, valamint meghirdetik az érdekes nevű ételek főzőversenyét is és természetesen a diákok idén is együtt főznek. A nap folyamán rengeteg program és koncert is várja a látogatókat. Többek közt fellép a Bohemian Betyars, Korda György és Balázs Klári, a Guča Partyzans és a Nemzeti Táncszínház is elhoz egy remek előadást.

Kapcsolódó cikkek