Október közepére fejeződhet be a fegyverneki körforgalom építése

Megosztás

Október közepére fejeződhet be a munka a 4-es főút forgalmas, Fegyvernek átkelési szakaszán. Jelentős a nemzetközi, valamint a hétvégi kistérségi járműforgalom is, ezért fontos információ, hogy a kivitelezési munkák ideje alatt a térségben hosszabb menetidővel kell számolnia a közlekedőknek.

A kivitelezők egy teljesen új, négy ágú körforgalmat építenek az említett részen, a kivitelezés negyven százalékos készültségi fokon áll, jelenleg a jövőbeni körpálya délnyugati körcikkének kivitelezése folyik.

A beruházás befejeztével biztonságosabbá válik a csomópont, melynek így az áteresztőképessége is érdemben változik. A közútkezelői előírások szerint a nappali munkáknál jelzőőrös, míg éjszaka jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a tranzitforgalomban közlekedők az építés ideje alatt a gyorsforgalmi hálózaton tudják elkerülni az érintett útszakaszt az M3–M35–42-es főút, az M5–M44–47–42-es főút, valamint az M5–M43-as útvonalakat használva. Az útépítési munkákról az M0-ás autóút változtatható jelzésképű tábláin, valamint a román határállomáson, Ártánd közelében előzetesen tájékozódhatnak. A kistérségi forgalomban közlekedőknek az egyéb környező országos közutak állnak rendelkezésükre.

A társaság a kivitelezési munkákkal érintett útszakaszok környezetében fokozott óvatosságot kér a közlekedőktől.

Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról az Útinform szolgálatánál, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni az optimális útvonal tervezéséhez.

Kapcsolódó cikkek