Focipályán kellett landolnia egy mentőhelikopternek, mert az EU-s pénzből épült leszállón strandágyak voltak

Megosztás

Az eset Fonyódon történt, a mentőhelikopternek a szükségeshez képest jóval messzebb kellett leszállnia, mivel a térkőből kirakott, óriási H-betűvel is jelzett beton rész nagy százaléka foglalt volt bérelhető napozóágyak által. Az egykori szabadstrand régen ingyenes volt, a felújítás óta fizetős. De akkor minek oda helikopter-leszálló, ha vészhelyzetben nem használható?

Vasárnap mentőhelikoptert riasztottak Fonyódra, ahol nyolc évvel ezelőtt egy EU-s pénzből finanszírozott strandfelújítás részeként kialakítottak egy mentőhelikopter-leszállót is. A mentők mégsem ott, hanem egy közeli focipályán landoltak. A Telex egyik olvasója a helyszínen meglepetten tapasztalta, hogy az EU-s pénzből felújított, majd fizetőssé tett, homokos partú Panoráma strand mentőhelikopter-leszállóján bérelhető ágyakat helyeztek el. A város fideszes polgármestere szerint sosem volt leszállásra alkalmas a térkőből kirakott, nagy H-val megjelölt rész. Az Országos Mentőszolgálat a zsúfoltsággal indokolta, hogy arrébb landoltak a légimentők.

„Vasárnap délután 3 óra körül értünk Fonyódon a vasútállomás melletti sorompóhoz, amit épp előttünk engedtek le. Várakozás közben azt vettük észre, hogy a mentőhelikopter többször is lassan körbemegy, helyet keres a leszálláshoz” – így kezdte a beszámolóját a Telex egyik olvasója. Mivel olvasónk tudta, hogy a Panoráma strand felújításakor néhány évvel ezelőtt készült egy helikopterleszálló, kicsit furcsállta a jelenetet, de ekkor még nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki.

Mivel látta, hogy arrébb, a kutyás strand irányában, a vízirendőrségnél mentőautó is állt, ezért azt feltételezte, hogy csak a riasztás helyszínéhez próbálnak minél közelebb leszállni a légimentők. Akkor lepődött meg igazán, amikor beért a Panoráma strandra:

„meglepve tapasztaltuk, hogy a helikopter leszállóterületét a fotó szerint telepakolták napi ötezer Ft-ért bérelhető luxusnapágyakkal”.

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek