A felhők fölött futballozik tovább – 16 évesen hunyt el Dominik

Megosztás

Szeri Dominik imádta a labdarúgást, s a csapatot Börcsön, ahol futballozott. A mindig udvarias és jó kedélyű fiatalembert mindenki szerette. Ezért is fájó, hogy bántóan kevés, mindössze tizenhat év jutott neki az életből. Szörnyű tragédia érte ugyanis múlt héten a gyirmóti Mihalovics családot. Az autó, amiben a 16 esztendős Dominik és nővére utazott, vonattal ütközött össze egy vasúti átjáróban Keszthelynél. A tehetséges fiatal futballista életét már nem lehetett megmenteni, épp ahol ő ült, ott csapódott a vonat a kocsinak.

Testvére súlyosan megsérült, mentőhelikopter vitte a szombathelyi kórházba. Szerencsére ő már jobban van, s csak bízni lehet abban, hogy egyszer valamikor sikerül majd túltennie magát a tragédián. Ahogy a szülőknek is, akik azon a végzetes napon néhány méterrel arrébb, egy parkolóban várakoztak gyermekeikre – írja a kisalföld.hu.

Nyaralni voltunk, s az volt az utolsó nap. Dominik először nem akart velünk jönni, de azt mondtam neki, sok alkalma már nem nagyon lesz, hogy a szüleivel nyaralhasson.

– kezdi Zita, az édesanya.

Jól éreztük magunkat, s az volt a terv, hogy keresünk egy kutyás strandot, ahová az átjáró vezetett. Diána később csatlakozott hozzánk, autóval érkezett, s Dominik ezért ült be hozzá.

– teszi hozzá Péter, a nevelőapa.

„Mi már úgy húsz méterre, a parkolóban voltunk, amikor hallottunk egy óriási csattanást. Rögtön megéreztem, tudtam, hogy a gyerekeimet ütötte el a vonat. Azonnal szaladni kezdtünk, de még mielőtt odaérhettem volna az autóhoz, lefogtak, s kérték, ne menjek oda… Csak annyit tudtam egyfolytában mondogatni: »Mi volt ez? Mi volt ez?«”

Dominik az ütközés előtt még a nővérére nézett, ő azt mondja, így köszönt el tőle…„Már kisgyerekként is imádta a focit, bár nagy a korkülönbség, sokat játszottak a bátyjával együtt. Zenélt is, szeretett dobolni, de a foci volt a mindene. Kívülről fújta a játékosok neveit, csapatukat, s ki, mikor, hová igazolt. Ronaldo volt a nagy kedvenc, s persze a Real Madrid. Aztán megmaradt a portugál kedvencnek, amikor eljött a spanyoloktól, de Benzema is példakép lett számára” – árulja el Péter.

A férjem Dominik kétéves kora óta van velünk, s bár meccset egyetlenegyet sem hagytam ki, ő volt, aki minden edzésre, tornára elvitte, de édesapja is lehetőség szerint minden meccsén ott volt. Általa mi is nagyon szerettük a focit. Sokszor szurkoltunk neki, illetve az egész csapatnak a pálya szélén. Tényleg ügyes volt, s ezt nem elfogultságból mondom. Rengeteg gólpasszt osztott ki, s a szögleteket mindet ő végezte el. Imádta a börcsi társait, szeretett odajárni, a legjobb barátja, Kiss Gergely is onnan lett”.

– mondta Zita.

A csapattársat egyébként nemrég felkeresték a szülők, s odaadták neki emlékül Dominik egy nadrágját és pólóját.

A nyolcas mezét viszont elkértük a csapattól, mert szeretnénk majd a temetésen mellé tenni. Ahogy a futballcipőjét is, mert tudom, hogy odafent szüksége lesz rá. Biztos vagyok benne, hogy majd ott is futballozik– tette hozzá elcsukló hangon az édesanya.

Belegondolni is nehéz, Dominik szülei mit érezhettek, élhettek át azokban a pillanatokban. Nagyon sajnálom őket.

– mondja ezt már Horváth Csaba, Dominik klubja, a Börcs technikai vezetője, aki a fiatal fiú csapattársaitól tudta meg a borzasztó hírt. – Péntek este hívtak, hogy mi történt Dominikkal. Nagyon rendes, csendes gyerek volt. Ügyes volt a pályán is. Épp most került volna fel a serdülőből az U19-be. Úgy terveztük, leülünk a szülőkkel együtt, s megbeszéljük, hogyan folytatódjon a pályafutása.” 

„Megdöbbentem Dominik halálhírén, talán még most sem hiszem el – kezdi Sinkó István, a börcsi egyesület elnöke. – Tisztességtudó, jóravaló gyerek volt. A csapatból már rengetegen jelezték, ott akarnak lenni a szombati temetésen Gyirmóton. Virágból szeretnénk a címerünket beletetetni a koszorúba, így szeretnénk elbúcsúzni Dominiktól. Az első hazai meccsünkön pedig gyászszünettel emlékezünk majd rá. A magam, a csapat és szurkolóink nevében ezúton is szeretném kifejezni együttérzésünket a család felé”

– tette hozzá a sportvezető.

Nagyon jó a kapcsolatunk a családdal, a szülőkkel, akik büszkén jártak Dominik meccseire. Sokszor segítettek is, autóval vitték a srácokat a mérkőzésekre. A nyári táborunkban még a nővére is segédkezett. Felfoghatatlan tragédia, ami velük történt. Az egész településünk együttérez a családdal 

– emelte ki Rácz Róbert polgármester, a börcsi klub elnökségi tagja.

Dominik a börcsi serdülőcsapattal legutóbb bronzérmes lett a korosztályos bajnokságban.

Végtelenül kedves, szerény srácot ismertem meg Dominikban, aki még akkor is kedvesen válaszolt vissza, ha valami nem sikerült, s ezt szóvá tettem az edzésen. A fociban is mindig a legjobbra törekedett, arra, hogy kijavítsa a hiányosságait. Ezen a szinten nem divat, de volt rá példa, hogy külön lement futni a pályára. Szorgalmas futballista volt. Rettenetesen sajnálom, ami történt.

– mondta Orosz Márk, Dominik fociedzője.

A börcsi együttes legutolsó bajnoki meccsén, május végén épp Dominik szerezte csapata utolsó, 19. találatát a kimleiek ellen. Ő így búcsúzott el a társaitól, s ahogy édesanyja, ők is bizonyosak benne, Dominik a felhők fölött futballozik tovább… 

Kapcsolódó cikkek