A rezsiemelés hatása máris érezhető – Szolnokon is

Megosztás

Mindenki másként dolgozza fel az augusztus elsejei rezsiemelést, talán a kereskedelmi egységek reagáltak a leggyorsabban. Az interneten már néhány nappal ezelőtt felbukkantak olyan fényképek, amelyek egyértelműen arról árulkodnak, hogy a boltok extra terheit a fogyasztókkal fizettetik meg.

Meglepve vizslattuk a budapesti üzletekben készült fényképeket, ahol jól látszik, hogy plusz díjat számolnak fel a hűtőből kiemelt italokért. Ám a meghökkentő valóság Szolnokra is beköszöntött, egy Facebookra kikerült poszt tulajdonosa az egyik dohányboltban készítette az alábbi fényképet:

A bolt üzemeltetője húsz forint többletet számol fel minden hűtött üdítő után, amivel valószínűleg a hűtő által fogyasztott áram árát próbálja megkeresni.

A hozzászólók véleménye vegyes, valaki szerint semmi gond nincs a jelenséggel, míg más egyenesen pofátlanságnak tartja.

„Hűtse le otthon mindenki magának.”

„Ez azért pofátlanság mert elseje előtt ez nem volt így. El lehet gondolkozni, hogy a plusz áramszámlát a vevőre terheli ezzel.”

„Miért lenne pofátlanság? Plusz szolgáltatást nyújt a hűtéssel plusz díjért. Arra pedig megkér, hogy ne pocsékolj. Ennyi. Eddig erre nem figyeltünk kellőképpen, most majd fogunk.”

„Felvágottak is hűtve vannak alapból! Akkor az is szolgáltatás?”

„Nem kellett volna kiírni. Simán bele kell építeni az árba, akkor nincs hiszti. Amúgy érthető.”

Kapcsolódó cikkek