Figyelem! Szeptembertől Szolnokon is vége a zöld rendszámos autók jó világának

Megosztás

Az ingyenes parkolást a hibridek biztosan elfelejthetik, a végleges megoldás még csak most körvonalazódik, de annyi már bizonyos, hogy kizárólag a teljesen elektromos autók parkolhatnak ingyen szeptember elsejétől.

Szeptembertől Szolnokon sem parkolhatnak ingyenesen a zöld rendszámos hibridek, tájékoztatott Facebook oldalán Szalay Ferenc, a város polgármestere.

Pécs és Miskolc után Szolnok városa is úgy döntött, hogy csak a tisztán elektromos autók parkolhatnak ingyenesen a városban. A parkolási díjak is emelkednek szeptembertől, az I. zónában és az V. zónában 380 Ft-ról 450 Ft-ra, a II. zónában 240 Ft-ról 340 Ft-ra, a III. zónában 200 Ft-ról 250 Ft-ra növekszik. A IV. zóna (Vásárcsarnok parkoló) óradíja nem változik.

Mivel a papíron legalább 25 km hatótávolságra képes konnektoros hibridek és a villanyautók Magyarországon egyaránt azonos, zöld alapszínű rendszámtáblára jogosultak, az ingyenes parkoláshoz Pécs és Miskolc is saját adatbázisban regisztrálja az ezt igénylő elektromos autókat, hogy a parkolóőrök tudják mely járművek jogosultak a kedvezményre. Valószínűleg Szolnokon is hasonló megoldásra lesz majd szükség, de a részletekről később ígérnek tájékoztatást. (Villanyautosok.hu)

Kapcsolódó cikkek