A Tisza-tóhoz érkezett a Magyar Tavak Fesztiválja

Megosztás

A Magyar Tavak Fesztiválja ötvözi a kultúrát és a sportot a természet közelségével. A három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit hozza el a tópartokra. Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–30–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál lesz megtalálható az egyre népszerűbb fesztivál.

A szolnoki Debreczeni Ildikó által megálmodott, közel egy évtizede futó esemény ideje alatt szabadtéren élvezhetjük a változatos programokat, ahol megismerhetjük hazánk legszebb részeinek növény- és madárvilágát, sőt, a környék népi kultúráját is.

A rendezvény legrégebbi helyszíne, a Tisza-tó, ahol idén július 29-én, 30-án és 31-én élvezhetjük a napsütést és az egyedülálló programokat.

A tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban egy gálaesttel indul a hétvége, ahol többek között fellép a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és Miklósa Erika. Szombaton a Tour D’Operával folytatódik a fesztivál, amely nem csupán egyszerű biciklizést jelent: minden útba eső településen koncerttel várják a résztvevőket.

A fesztivál utolsó napján, július 31-én, a családi napon először a futásé, majd a csónakázásé lesz a főszerep. Az Operun örömfutásra a gyermekeket 1 km-es, míg a felnőtteket 10 km-es távon várják a szervezők. Ugyanezen a napon kifut a kikötőből a Boat D’Opera, ahol a vizen ringatózva hallgathatjuk St. Martin, vagy épp Bábel Klára hárfaművész előadását.

Kapcsolódó cikkek