Honvédelmi tábor Berekfürdőn

Megosztás

Négy honvédelmi tábort is rendez ezen a nyáron megyénkben a 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj. Az elsőt Berekfürdőn, majd Kenderesen, Mezőtúron és Kunszentmártonban – számolt be a szoljon.hu.

Az öt nap alatt a diákok játékosan, csapatban, tapasztalt katonáktól leshették el azokat a túlélési, egészségügyi és önvédelmi technikákat, melyeket a mindennapi életben is hasznosíthatnak majd.

-tette hozzá Pálinkás Tibor alezredes.

A berekfürdői táborban a gyerekek szimulátort próbálhattak ki és katonai bemutatón is részt vehettek, továbbá megismerkedtek kicsit a laktanyai élettel is, volt ébresztő, reggeli torna, körletrend-kialakítás.

Tizenkét-tizenöt éves gyerekekről beszélünk, nem az a célunk, hogy elrettentsük őket! Nyilván a hatórás ébresztő akkor is fáj, ha kedves hangsúllyal közli a kiképző, hogy fel kell kelni, és menni kell reggeli tornázni… Azok a programok azonban, melyeket napközben biztosítottunk nekik – katonai tantárgyak, tereptan, tájékozódás, közelharc, lövészet paintball fegyverekkel – már teljesen játékos formában szerettetik meg velük a katonaéletet – részletezte az alezredes a szoljon.hu hírportálnak.

Kapcsolódó cikkek