Tényleg nincs gyermekintenzív ellátás a szolnoki Hetényi kórházban

Megosztás

Megerősítette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, hogy szünetel náluk a gyermekintenzív ellátás.

Szerdán Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írt arról, hogy összeomlóban van az intézmény a humánerőforrás-hiány miatt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) határozata szerint pedig „a kórház rendelkezésére álló feltételek mellett olyan műtét nem végezhető, mely előreláthatólag gyermekintenzíves ellátás igényel” – számolt be a HVG.

A kórház most maga közölte: csökkent a dolgozói létszám az utóbbi időben a csecsemő- és gyermekosztály intenzív részlegén, ezért a NNK július 1-től átmenetileg más egészségügyi szolgáltatókat jelölt ki a betegek megfelelő ellátásának biztosítása érdekében.

A változás a csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív terápiás ellátást, az előreláthatólag gyermekintenzív osztályos hátteret igénylő sebészeti, valamint a csecsemő- és gyermek fül-orr-gégészeti ellátást érinti – közölték. Hozzátették azt is, hogy a nyugdíjazás, betegség és gyermekvállalás miatt kiesett szakemberek pótlását a kórház igyekszik mihamarabb megoldani, az egészségügyi dolgozókat megillető – az elmúlt években jelentősen megemelt – bérezéssel.

Kapcsolódó cikkek