Nincs pénz a Fertő tavi luxusszállodára

Megosztás

Évek óta húzódik a Natura 2000 besorolású területen létesítendő üdülőkomplexum gigaberuházása a Fertő-tó környékén. Az Átlátszó legfrissebb információi szerint a terület egyelőre megmenekülhet a beépítéstől, mivel a munkálatok még nem kezdődtek meg, és ebben az esetben a projekt annak a kiadáscsökkentési intézkedésnek a hatálya alá esik, amelyikkel a begyűrűző válság miatt tervez valamennyi pénzt megspórolni az állam.

Ezt támasztja alá az is, hogy nem igazán taposták egymás sarkát a kivitelező-jelöltek az SFTFN ajtaja előtt, és az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) sem volt nyoma annak, hogy bárki, bármit is akarna kezdeni a projekttel a közeljövőben. Egészen mostanáig. Július 7-én, délután 3-kor felkerült az EKR felületére az ajánlatok összegzése, amiből kiderült, hogy a közbeszerzés pénzhiány miatt nem fog megvalósulni.

A portál becslése szerint a kormány az építkezés leállításán olyan 100-200 milliárd forintot foghatott meg, az azonban semmiféle iratból nem derül ki, hogy kik jelentkeztek kivitelezőnek a beruházáshoz. „Mindenesetre az biztos, hogy egyelőre nem lesz Fertőrákoson semmilyen építkezés, de ez nyilván nem vigasztalja a lebontott cölöpházak tulajdonosait, akiket még kártérítésért is perelnek” – zárja cikkét a portál.

Kapcsolódó cikkek