Ha a Fidesz vezeti be az ispánságot, akkor az rendben van Nagy Feró szerint

Megosztás

A rendszerváltáskor még teljesen máshogy vélekedett minderről a zenész.

Néhány napja dobta be a Fidesz, hogy visszatérhet a vármegye és az ispán kifejezés a közéletbe. Nagy Feró erről 1990-ben, amikor hasonló vita egyszer már előkerült, így nyilatkozott a Kurír által előbányászott interjú tanúsága szerint:

„A kormányzó párt leszavazta az SZDSZ-t, amely néha úgy tűnik, mintha beletörődött volna. A fideszesek pedig nyíltan, a legkövetkezetesebb módon előadják, hogy mit gondolnak. Úgy érzem, ők engem képviselnek… Nézd meg, feláll a történelem-tanárnő, és azt mondja, legyen főispán! Ő, aki engem arra nevelt, hogy a főispán, vármegye, ténsúr, nagyságos úr… valami borzasztó elnyomó rendszer képviselői voltak. A génjeimben is tiltakozom ellenük. De a tanács se maradjon, mert ahhoz rossz emlékek fűznek.”

Magyar Hang kérdésére, miszerint tartja-e még az 1990-es álláspontját, Nagy Feró azt mondta: ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van a dolog. A lap felvetésére pedig, hogy a fideszesek között is vita van az átnevezésekről, a zenész azt mondta: „bízzunk benne, hogy jól fognak majd dönteni.” A maga részéről úgy látja, nem kell mindenbe beleszólnia, rábízta a fideszesekre az ország vezetését, nekik kell dönteniük – írja a Magyar Hang.

Kapcsolódó cikkek