Levélírásra buzdít Nagy Márton irányába a Ryanair az extraprofitadó miatt

Megosztás

Sőt, egy sablont már ők maguk elkészítették, a felhasználók egyetlen gombnyomással el tudják azt küldeni Nagy Mártonnak.

Ismét levelet kaptak a Ryanair utasai a légitársaságtól: ezúttal arra biztatják őket, hogy írjanak tiltakozó levelet Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek az extraprofitadó miatt – értesült az rtl.hu.

A szerdai levél végén egy gombnyomással létre is lehet hozni a sablonüzenetet, amelyet a [email protected] címre küld el a rendszer, azaz a Miniszterelnöki Kabinetirodának. 

A személyesen Nagy Mártonnak szóló, előre megírt és angol nyelvű üzenetben egyebek mellett a következők állnak:

  • „Mi magyar emberek és családjaink most kénytelenek leszünk ezt az indokolatlan adót fizetni az ön kapzsisága és butasága miatt.”
  • „Tiltakozom a veszteséges, Magyarországról közlekedő utasszállító légitársaságok új »extraprofitadója« ellen. Semmiféle ilyen adó nem indokolt, amikor a Ryanair és a Wizz Air rekordveszteségről számol be.”
  • „Ön csak annyit tesz, hogy növeli a légi utazás költségeit a magyar utasok, családjaik és az országba látogatók számára.”
  • „Követeljük, hogy haladéktalanul töröljék el ezt az adót, amely megnöveli a magyar utasok és családjaink légi utazási költségeit, és rontja Magyarország imázsát és hírnevét az Európai Unióban.”

Az utasoknak szóló üzenetben a Ryanair meg is indokolja a szokatlan akciót: 

“Szükségünk van a támogatására annak érdekében, hogy ezt az idióta és tisztességtelen, utasainkat terhelő adót eltöröljük.”

A vállalat egyébként akár kétmilliárd forintos fogyasztóvédelmi bírságot is kaphat az egész nyáron át tartó fogyasztóvédelmi vizsgálat után. 

Forrás: rtl.hu

Kapcsolódó cikkek