Majdnem öngyilkos lett a teniszcsillag, elképesztő mélypontot élt át

Megosztás

Kevés híján véget vetett életének Jelena Dokic, ausztrál teniszsztár április végén. Mélypontjáról maga írt, mert szeretne segíteni azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

Jelena Dokic, a horvát származású, egykori ausztrál teniszbajnok Instagramon mondta el, hogy április végén kishíján öngyilkos lett. Dokic az ezredfordulón szerzett magának hírnevet, amikor 16 éves korában legyőzte Martina Hingist Wimbledonban, 2002-ben pedig negyedik volt a női világranglistán.

Posztjában azt írja, csak azt akarta, hogy vége legyen a szenvedésnek és a fájdalomnak. Fogalma sincs, mi tartotta vissza az utolsó pillanatban, de soha nem fogja elfelejteni azt a napot: „Minden homályos. (…) Semminek sincs értelme. (…) Csak könnyek, szomorúság, depresszió, szorongás és fájdalom.”

Azért írta meg a posztot, mert tudja, hogy mások is küszködnek, és hogy tudják, nincsenek egyedül a szenvedésükkel. Dokic szerint megmentette az életét, hogy ezek után szakembertől kért segítséget. Dokic 2017-ben, évekkel a visszavonulása után írta meg a memoárjában, hogy az apja fizikailag és érzelmileg is brutális módon bántalmazta gyerekkorában. (Marca)

Jelena Dokic almost took her own life after split with boyfriend - English  - www.abdpost.com Amerika'dan Haberler

Kapcsolódó cikkek