Nem mindenki lelkesedik a belsőégésű motoros autók betiltásáért – óriási ajándék lenne Kínának?

Megosztás

Az EP a héten fogadta el azt a döntést, hogy 2035-től kezdve tilos lesz olyan új személygépkocsikat és haszongépjárműveket forgalomba hozni az EU területén, amelyt belsőégésű motor hajt. De ez a teljes elektromosítás biztosan jó lépés az iparnak? Az olaszok szerint csak egy hatalmas ajándék Kínának.

Olaszországban egyre erősebb negatív visszhangja van az Európai Parlament (EP) döntésének, amely szerint 2035-től már nem lehet belsőégésű motoros új személygépkocsikat és könnyű haszongépjárműveket forgalomba hozni.

Az Európai Unió (EU) az EP döntését fontos lépésnek tekinti a károsanyag-kibocsátás nélküli járművekre való átállás felé, az olasz kormány azonban az olasz autóiparra és a munkahelyeire gyakorolt negatív következményektől tart.

“Nem szabad, hogy az autók jövője kizárólag elektromos legyen, hacsak nem akarunk ajándékot adni Kínának, amely e tekintetben mindenkit megelőz” – hangsúlyozta Giancarlo Giorgetti ipari miniszter. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az EP “ideológiai döntést” hozott, amely súlyos károkat fog okozni az olasz autóiparnak. 70 ezer munkahely került veszélybe Olaszországban.

“A zöld átalakításnak mérlegelnie kell az összes ellátási láncra gyakorolt társadalmi és gazdasági hatást, különben a zöld jövő az iparunk halálát jelenti” – mondta Giorgetti a médiajelentések szerint. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek