Mentálisan sérült lehet a kegyetlen berlini ámokfutó

Megosztás

Miután százötvennel a tömegbe hajtott és halálos sérülést is okozott egy ártatlan embernek, menekülni próbált, de elkapták.

Olaf Scholz német kancellár és Franziska Giffey berlini polgármester is megszólalt azt követően, hogy egy 29 éves férfi szerdán a tömegbe hajtott a német főváros Charlottenburg negyedében, pont ott, ahol 2016 decemberében hasonló támadás történt. A tragédiában egy tanár vesztette életét és tucatnyian – köztük több diákja – megsérültek.

Scholz „kegyetlen ámokfutásnak” nevezte a történteket, Giffey pedig azt mondta, az elkövető súlyosan mentálisan sérült volt. Hozzátette: az örmény–német származású férfi szándékosan, testvére autójával követte el a merényletet.

Az elkövető F. Kacan – miután egy kirakatba csapódott azt követően, hogy 150 kilométer per órás sebességgel a tömegbe hajtott – menekülni próbált, de elfogták; a polgármester szerint zavartan tett vallomást. A férfi testvére a Bildnek azt mondta: súlyos problémái voltak, a kocsiban Törökországgal kapcsolatos nézeteiről szóló plakátokat találtak. (BBC, Hvg)

Kapcsolódó cikkek