Zelenszkij: A megszállók terve kudarcba fulladt

Megosztás

Az ukrán elnök szerint az oroszok nem ismerik be, hogy zsákutcába kerültek.

Volodimir Zelenszkij vasárnapi videóüzenetében arról beszélt, hogy továbbra is azon van, hogy minél nagyobb nemzetközi támogatást szerezzen Ukrajnának a harcok folytatásához. A legfontosabbnak a pénzügyi támogatást és a fegyvereket nevezte: előbbire nemcsak a háborúhoz, de az ország újjáépítéséhez is szükség lesz – szemlézi a beszédet a 444.hu.

„Az Oroszországgal szembeni szankciók megerősítésén is dolgozunk” – mondta. „A megszállóknak érezniük kell, hogy a háború egyre költségesebb számukra, folyamatosan érezniük kell” – fogalmazott az elnök, aki prioritásként az olajembargót nevezte meg.

A legfontosabb feladatnak továbbra is azt tartja, hogy Ukrajna gyorsított eljárás keretében csatlakozhasson az Európai Unióhoz. Majd hozzátette:

„A megszállók még mindig nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek, és az úgynevezett «különleges műveletük» kudarcba fulladt. De el fog jönni a pillanat, amikor az ukrán nép rákényszeríti a megszállókat, hogy felismerjék a valóságot” – fogalmazott Zelenszkij.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek