Folytatódik a kormánypárti belháború Németh Szilárd és a csepeli fideszes vezetés között

Megosztás

A választások idejére tűzszünetet kötöttek, de most, hogy újra megvan a kétharmad, ismét ölhetik egymást a fideszesek.

„Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé” – üzente a Facebookon Németh Szilárdnak Csepel fideszes alpolgármestere, Ábel Attila.

Ezzel nyíltan újraindult a háború, amit a csepeli városvezetés vív a Fidesz alelnökével. A központjában pedig a kerület legjelentősebb sportlétesítményei és egy állami pénzből épült birkózóakadémia áll.

Németh Szilárd alapítványa 5 milliárd forintos állami támogatással bekebelezte a Csepel SC Alapítványt és a vele járó ingatlanegyüttest. Ez utóbbi – ahogy a Magyar Narancs korábban megírta – magába foglalja a Béke téri sportkomplexumot, beleértve a 12 ezer férőhelyes labdarúgó-stadiont, valamint a Hollandi útnál és a Gubacsi hídnál található evezős- és kajak-kenu telepeket.

Itt már érdemes tudni 1-2 dolgot. Németh Szilárd ugyan a Fidesz alelnöke, és Csepelen is nagy lendülettel rendezkedik, de korántsem népszerű. 2010-ben még megválasztották a kerület polgármesterének és országgyűlési képviselőjének, de a jelek szerint ez az időszak nem hagyott szép emlékeket: 2014-ben, 2018-ban és idén is elbukta egyéniben a parlamenti választást, mindháromszor a jelentős pártháttér nélküli Szabó Szabolccsal szemben. További részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek