Másfél hónappal a választások után vette nyilvántartásba az NVI a külföldi magyar szavazót

Megosztás

A hölgy januárban regisztrált, alig négy hónappal később sikerült is felvenni a nyilvántartásba. Csak éppen közben lezajlottak a választások és így nem élhetett állampolgári jogával. Vajon történt ilyen a külhoni magyarokkal is, vagy ott zökkenőmentesen ment a voksolás és az előkészítés?

Már az áprilisi választás előtt számtalan beszámoló érkezett arról, hogy külföldön élő magyar állampolgárok nem kapták meg a levélszavazáshoz szükséges küldeményt a Nemzeti Választási Irodától, most azonban még ezek közt is rekordgyanús késésről számolt be a 444.hu egyik olvasója.

Evelin Hollandiából szerette volna levélben leadni a szavazatát. Ehhez a szükséges módon regisztrált is – januárban. Az NVI-től ma, négy hónappal később, 2022. május 13-án kapott értesítést arról, hogy felvették a választói névjegyzékbe és szavazhat. A levélcsomagot azóta sem kapta meg, így szavazni sem tudott.

Amikor még a választás előtt, április 1-jén reklamált az NVI-nél emiatt, másokhoz hasonlóan egy sablonválaszt kapott „a szavazási levélcsomagok regisztrált külhoni választópolgárok részére történő eljuttatásáról”.

Kapcsolódó cikkek