Ingyen juthatunk 65 év felett azokhoz a segélyhívókhoz, amin a Fidesz nemrég kampányolt

Megosztás

Az időseknek szánt és jó ideje használt segélyhívókhoz minden 65 év feletti ingyen hozzájuthat a következő években. Ez az az eszköz, amin a választások előtt a Fidesz aktívan kampányolt.

A következő években összesen kb. 1,5 millió magyar juthat hozzá az úgynevezett gondosórához, ami egy nyakban vagy karon viselhető segélyhívó készülék. A kormány tervei szerint minden 65 év feletti állampolgár ingyen kaphat a műszerből, de 65 évnél fiatalabb pszichiátriai betegeknek is juthat.

A gondosórák a választás előtti napokban azért kerültek be a hírekbe, mert több, már kiosztott eszközön is arra buzdították a viselőket, hogy szavazzanak Orbán Viktorra és a Fideszre. Volt, hogy egy fideszes aktivista hívta fel a készüléket, de volt olyan is, hogy maga Orbán Viktor szólalt meg rajta. A Válasz Online háttércikke szerint valószínűleg a gondosórákon kampányolás nem volt tudatos a Fidesz részéről, valószínűbb, hogy az eszközökhöz tartozó SIM-kártyák számai korábban olyan emberekhez tartoztak, aki szerepeltek a Fidesz támogatói listáin.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek