„Amíg Gyurcsány van, az ellenzék sosem fog választást nyerni”

Megosztás

Az exjobbikos Bencsik János szerint az újabb Fidesz-kétharmadban Jakab Péternek és Márki-Zay Péternek is szerepe volt, de a volt miniszterelnöknek kellett volna már rég politikai süllyesztőbe kerülnie.

Bencsik János szerint a Fidesz 3 millió szavazója, illetve a választástól távolmaradók közül sokan nem értenek egyet a mostani politikai berendezkedéssel, viszont „ők egész egyszerűen azt látták, hogy jó lenne váltani, de nincs mire” – jelentette ki a Mandinernek adott interjújában, amelyet a Telex szemlézett.

Gyurcsány Ferenccel és Jakab Péterrel nem lehet kormányt váltani, de a kétharmadban Márki-Zay Péter utolsó hetekben adott nyilatkozatainak is megvolt a szerepe – mondta az egykori jobbikos politikus, aki Polgári Válasz néven alapított pártot.

Szerinte „önmagában az, hogy Gyurcsány Ferenc része maradhatott az ellenzéki összefogásnak, és nem sikerült őt idejekorán politikai süllyesztőbe lökni, üvegplafont húzott az ellenzék fölé”. Mint mondta: amíg Gyurcsány van, az ellenzék sosem fog választást nyerni. „A magyar politika dinamikáját 2010 óta Orbán és Gyurcsány kölcsönös gyűlölete határozza meg, és ez is tartja életben őket” – tette hozzá.

Bencsik szerint a Jobbik felelőssége a választási eredményben kimagasló, ugyanis nem tudtak megszólítani olyan jobboldali szavazókat, akiket az összefogásban résztvevő másik öt párt nem tud elérni.

Forrás: MandinerTelex

Kapcsolódó cikkek