Újra Csányi Sándor, nem Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Megosztás

Egyikük sem fért be a lista első kétezer helyezettje közé. Az élen is változás: immár Elon Musk a világ leggazdagabb embere.

Elon Musk a világ leggazdagabb embere a maga 219 milliárd dolláros vagyonával, a Tesla alapítója ezzel megelőzte az Amazon alapítóját és korábbi vezérigazgatóját, Jeff Bezost a Forbes világ leggazdagabb embereinek listáján – írta meg a Telex.hu.

A világ öt leggazdagabb embere közé tartozik még a francia Bernard Arnault (158 milliárd dollár), az amerikai Bill Gates (129 milliárd dollár) és Warren Buffett (118 milliárd dollár).

A Forbes listájára két magyar is felkerült. Egyikük Csányi Sándor, aki 1,3 milliárd dolláros (mostani árfolyamon körülbelül 452 milliárd forintos) vagyonával a világ 2190. leggazdagabb emberének számít. Az OTP-vezérigazgatójának vagyona tavalyhoz képest egyébként 100 millió dollárral nőtt. A másik pedig Orbán Viktor jó barátja, Mészáros Lőrinc, akinek vagyona 1,2 milliárd dollár (mostani árfolyamon körülbelül 417 milliárd forint), és ezzel a világranglistán a 2324. helyen futott be.

Érdekesség, hogy tavaly év végén még Mészáros volt a leggazdagabb magyar, Csányi pedig a második, azaz ők ketten helyet cseréltek azóta, s újra utóbbi a leggazdagabb magyar.

via Telex.hu

Kapcsolódó cikkek