Kidobott levélszavazatokat találtak egy szemétlerakónál Erdélyben

Megosztás

Marosvásárhelynél találták meg őket, egy részüket el is égették. Sok lapon az ellenzéki listára húzták be az X-et.

Kidobott levélszavazatokat találtak Marosvásárhely mellett a Jeddre vezető út mellett egy illegális szemétlerakónál szerdán – számolt be róla a HVG.hu. A lap helyszíni tudósítója elmondta: a köztemetővel szemben építkezési törmelék között bukkantak a szavazólapokra. Jónéhány elszórva van, illetve zsákokat is lehet látni, amelyek szintén levélszavazatokat tartalmazhatnak. Arról is beszámolt, hogy több lapon égésnyomok vannak, vagyis megpróbálhatták őket megsemmisíteni.

A rendőrök nagy erőkkel jelentek meg a lerakónál, lezárták a helyszínt. Azt egyelőre nem tudni, hány zsákban lehetnek szavazólapok, a hatóságok még nem adtak tájékoztatást. Kollégánk elmondta, a rendőrök elsőre nem értették, miért vannak golyóstollal kitöltve a lapok, miért nem pecsét van rajtuk (Romániában azzal zajlik a szavazás).

A HVG tudósítója által látott lapokon kivétel nélkül az ellenzékre leadott szavazatok voltak, a Telex tudósításában említettek a Mi Hazánkra leadott voksokat is.

A szavazólapokon nem volt pecsét, azonban a levélszavazatok anélkül is érvényesek a választási eljárási törvény alapján. Azok a határon túli magyarok, akik március 9-ig regisztráltak, szavazhatnak levélben az országgyűlési választásokon.

A lapok úgy kerültek elő, hogy a punctul.ro újságíróját, Cristian Teodorescut értesítette egy olvasó, aki kiment a helyszínre és videót is készített a lapokról:

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek