Egyáltalán nem kizárt, hogy az összes fővárosi kerületet megnyeri az ellenzék

Megosztás

A fővárosban a közvélemény-kutatások szerint is simán lehetséges, hogy teljes ellenzéki söprés következik. Ide ugyanis nemcsak a kormánymédia agymosása jut el, hanem valódi információk is az országban történő eseményekről.

Magabiztos, 14 százalékos ellenzéki előnyt mért Budapesten a Medián – derül ki a cég friss felmérésből, amit az országosan jelentős fideszes fölényt kimutató, szerdán publikált kutatásukkal egy időben készítettek.

A március 23-28 között, ezer fős, Budapestre reprezentatív mintán végzett omnibusz-felmérés alapján az ellenzéki szövetség 43, a Fidesz 29 a Kétfarkú Kutyapárt 6, a Mi Hazánk pedig 3 százalékon áll a fővárosban. A választók 19 százaléka azonban nem tud vagy nem akar választani. A budapestiek részvételi hajlandósága is nagyobb az országos átlagnál, 85 százalékos.

A Medián hangsúlyozta, hogy ez a minta nem árul el szükségszerűen semmit az egyes budapesti választókerületekben várható eredményekről, de a számok alapján még az sem kizárt, hogy az összes budapesti választókerületben az ellenzék jelöltjei nyernek majd.

Karácsony Gergely főpolgármesterrel a választók fele elégedett, a szavazók 50 százaléka újraválasztaná Karácsony Gergelyt, és 31 százalékuk szavazna egy esetleges fideszes jelöltre. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek