Márki-Zay: Kormányváltás esetén biztosan nem megy magyar katona Ukrajnába

Megosztás

Ezzel Orbánék egyik legnagyobb hazugságát csapják sokadszor agyon, bár a kormányzati támadómédia erről természetesen nem vesz tudomást és tovább szajkózza a hamis információt. Nyugaton egyébként Orbán Viktort totálisan Putyin bábjának tartják, nem pedig partnernek.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje megbeszélést folytatott Wesley K. Clark amerikai vezérezredessel, az európai NATO-erők egykori parancsnokával.

Kormányváltás esetén nem megy magyar katona Ukrajnába. A magyar katonák az országon belül védik Magyarország biztonságát” – írja Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, aki a NATO-csúcs előtt egyeztetett Wesley K. Clark amerikai vezérezredessel, az európai NATO erők egykori parancsnokával.

Az ellenzéki politikus elmondása szerint az amerikai tábornok is utalt arra, hogy Orbán Viktort Putyin bábjának tekintik Nyugaton. Márki-Zay a választás tétjeként a „Kelet vagy Nyugat” kérdést jelölte meg, hozzátéve, hogy választhatunk a történelem jó és rossz oldala között. Végezetül pedig megjegyezte, hogy az Egységben Magyarországért álláspontja világos, ők nem Brüsszelt, hanem Moszkvát akarják megállítani.

Márki-Zay Pétert a háború kezdete óta azzal támadja a kormánypárti sajtó, hogy katonákat akar küldeni Ukrajnába. Ez azonban nem igaz, a szövegkörnyezetből kiragadott mondatba azonban a fideszes sajtó hetek óta sikerrel kapaszkodik bele és forgatja ki. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek