Váratlan szolnoki betli a ZTE ellen

Megosztás

Magyar férfi NBI/A csoportos kosárlabda-bajnokság, alapszakasz

Szolnoki Olajbányász – Zalakerámia ZTE KK 63-74 (16-17, 7-17, 19-23, 21-17)

Szolnok: Young 7/3, Badzim 11/3, Kovács 2, Subotic 16/3, Taiwo 3.
csere: Gilszki 3/3, Pongó 3/3, Rudner 3/3, Cakarun 8, Cummings 7.

ZTE: Wilson 10/6, DeCosey 18/6, Takács -, Barnett 15/3, Horti 4.
csere: Parks 14/6, Révész -, Holton 11/6, Németh Á. 2.

A klub beszámolója:

Meglehetősen sok sérülttel kellett készülnie a héten az Olajbányásznak, Cummings, Pallai, Zsíros, Cakarun is kisebb-nagyobb problémákkal küszködött. Végül Markeith Cummings ott melegített társaival a mérkőzés előtt, ám ez nem jelentette azt, hogy egészséges volt. Rajta kívül Marjan Cakarun is vállalta a játékot, de ő is csak azért volt ott a társai között, mert már túl sok lett volna a hiányzó vele együtt. Ugyanis Pallai és Zsíros egyáltalán nem tudta vállalni a játékot.

Meglehetősen idegesen, kapkodva kezdett mindkét csapat. Az Olaj tűnt időnként tanácstalanabbnak, négy perc alatt mindössze két pontot szereztek Youngék. Igaz, a ZTE sem parádézott, ők négy pontnál tartottak.

A negyed felétől kezdett magára találni az Olajbányász, bár ez pontokban nem igazán mutatkozott meg. Igaz, a 10-5-ös hazai vezetés mégis jobban mutatott, mint a 2-4. Először Rudner és Gilszki triiplája után tudott az Olajbányász kicsit meglépni ellenfelétől (16-8). Ezután a ZTE percei következtek, s a negyed végére egy 0-8-as sorozattal már náluk volt az előny (16-17).

A vendégek meglehetősen kellemetlen, folyamatos faulthatáros védekezése nem igazán ízlett Suboticéknak. Az egerszegiek ráadásul nem csupán kőkemények voltak, hanem fel is készültek a szolnoki támadójátékból. A mintegy hat percnyire nyúlt szolnoki pontszegénységet Taiwo két büntetője zárta le, ekkor már 0-14-es rohanásban voltak a vendégek (18-22).

Túl sok pontnak nem örülhettek a szurkolók, ebben mindkét csapat ludas volt. A meccs egyértelműen a vendégek akarata szerint haladt a félidőig, kiválóan ölték a szolnoki csapatjátékot, miközben ők legalább időnként értékesítették a helyzeteiket. Így aztán a félidőhöz érkezve elképesztően kevés szolnoki, s mérsékelten kevés egerszegi kosarat láthattunk. Ez számokra lefordítva: 23-34 a vendégeknek.

A nagyszünet után az első négy percben az első félidő hangulata köszönt vissza, könnyű eladott labdák, amiből a vendégek dobálhatták a könnyű kosarakat (29-45). Mutatkozott némi remény hazai oldalon a felzárkózásra, ám ez csak átmeneti volt, a ZTE gyorsan visszavert minden támadást. Sőt, a negyed végére 15 pontosra nőtt a vendégek előnye.

A záró tízperc sem indult valami fényesen, Parks triplájával már 18 pont volt a ZTE előnye (62-44). Innen még tizenegy pontra fel tudott zárkózni az önmagához képest rendkívül rosszul játszó Olajbányász, de a mérkőzést nem volt esélye a maga javára fordítani.

Az utolsó fordulóban csapatunk Oroszlányban lép pályára, utána következik majd a kupadöntő két hét múlva.

Kapcsolódó cikkek