Márki-Zay Péter új pártot alapítana

Megosztás


Interjút adott az InfoRádió Aréna című műsorának Márki-Zay Péter, aki elmondta:

nem a Mindenki Magyarországa Mozgalom alakul párttá, hanem egy új konzervatív-szabadelvű pártot szeretne felépíteni, amely az Európai Néppártnak is tagja lehetne, és – a négy év múlva következő országgyűlési választás után – önálló frakcióval is rendelkezhetne.

Hozzátette, Gémesi György Új Kezdetére, és Pálinkás József Új Világ Néppártjára építhetnek. Az MMM-ből a sokszínűsége miatt nem lehet pártot építeni. Márki-Zay Péter egy becsületes jobboldali pártot szeretne, úgy véli, a volt MDF-es, volt fideszes szavazók hiányolják azt.

“Egy olyan, nem tolvaj konzervatív pártot szeretnénk, amelyre tisztességes emberek is, valódi keresztény emberek is nyugodtan szavazhatnak. Most ilyen nincs, ez egy óriási hiba.”

Bejelentette azt is, hogy március 15-én Budapestre jön az Európai Néppárt vezetője, Donald Tusk. Korábbi tárgyalásai Mikulas Dzurindával és Manfred Weberrel is azt szolgálták, hogy legyen majd egy magyar szervezete az Európai Néppártnak.

Az InfoRádió arra is rákérdezett, hogy ki vezetné az új alakulatot, Márki-Zay pedig úgy válaszolt: ezt Gémesivel és Pálinkással egyezteti, egyelőre mindhármuk neve fémjelzi a kezdeményezést, és nevük sincs még, az új párt neve csak a bejegyzéskor lesz végleges.

via HVG

Kapcsolódó cikkek