Ha adományokkal segítene , de nem tudja, hogyan, itt összegyűjtöttük

Megosztás

Az egész ország megmozdult Ukrajna és a menekültek segítésének érdekében, de sokan nem tudják, pontosan hol és hogyan segíthetnének. Íme egy kis iránytű ehhez.

Az Index.hu cikkéből kiderül, milyen lehetőségünk van a segítségnyújtásra.

MAGYAR VÖRÖSKERESZT

Jó, ha rugalmasak vagyunk

Egy humanitárius válság során a leghasznosabb adomány mindig a pénzadomány, hiszen ezt bármilyen felmerülő feladatnál, bármilyen tárgy beszerzésénél tudjuk hasznosítani, és mindig azon a helyen, ahol éppen tevékenységet végzünk. Krízishelyzetekben gyorsan változnak a körülmények, így jó, ha rugalmasak tudunk maradni. Összegyűjtöttük, hogyan tudtok így minket támogatni. A 1359-es adományvonalunk hívásával közvetlenül lehet támogatni a segítő munkát 250 forinttal.

Belföldi átutalás esetén: Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009 Közlemény: humanitárius válság

Külföldről történő átutalásnál: IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

Swift kód: OKHBHUHB Bank neve: K&H Bank Zrt.

Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.Közlemény: humanitárius válság A tárgyi adományok is hasznosak az érkezőknek, azonban kérünk mindenkit, hogy ilyenkor is figyeljen arra, hogy OLYAN DOLGOT NE AJÁNLJON FEL, AMIT MÁR Ő SEM ENNE MEG/HASZNÁLNA FEL, VAGY AMITŐL MÁR CSAK SZABADULNA, DE NEM VÁRNÁ MEG A LOMTALANÍTÁST.A legfontosabb és legszükségesebb tárgyi adományok jelenleg:

tartós élelmiszerek (instant leves, májkrém, azonnal fogyasztható és nem romlékony ételek),

higiéniai termékek, bontatlan csomagolásban: szappan, tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, női intim termékek (betétek),

csecsemőápolási termékek bontatlan csomagolásban: pelenka, bébiétel, egyebek,

takarók, pokrócok, hálózsákok, matracok.A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a szervezett és összehangolt segítségnyújtás érdekében a Magyar Vöröskereszt szívesen fogadja szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlásokat.Kérünk titeket, hogy bármilyen tárgyi, önkéntes vagy szállás felajánlással a [email protected] email címen vagy a +36 (1) 374 1374-es telefonszámon keressetek minket.A beérkező felajánlások és jelentkezések feldolgozása időbe telhet, ezért türelmet kérünk minden kedves adományozótól, önkéntestől! Hálásan köszönjük a segítséget!A megyei gyűjtőpontok listája, a céges adományozás lehetőségei.

UNICEF Jelen vagyunk Ukrajnában

Az UNICEF 1997 óta van jelen Ukrajnában és támogatja a gyerekeket, 2014 óta pedig humanitárius segítségnyújtást folytat az országban.Az UNICEF most is a helyszínen segít: támogatja az egészségügyi szolgáltatásokat, az élelmezést, a tiszta vízhez való hozzáférést, az immunizációt, az oktatást, a gyermekek és családjaik védelmét. Öt irodát működtet Ukrajnában, 140 munkatársával és 27 partnerszervezettel dolgozik folyamatosan.Az UNICEF munkáját pénzadománnyal tudja segíteni. Adományával hozzájárul ahhoz, hogy mielőbb:

Egészségügyi csapatokat mozgósíthasson a helyszínen és orvosi eszközöket, gyógyszereket, kötszereket szerezhessenek be.

Tiszta vizet és higiéniás eszközöket juttathassanak el a családoknak.

Meleg ruházatot és takarókat biztosíthassanak a fedél nélkül maradt, óvóhelyre kényszerült gyerekeknek.Ezenkívül az UNICEF újra aktiválja a Moldovában, Lengyelországban, Romániában és Fehéroroszországban a Kék Pont hálózatát, mellyel kulcsfontosságú segítséget nyújt az úton lévő családok számára. Információval látja el a menekülőket és gondoskodik a kísérő nélküli gyerekek azonosításáról, védelméről, valamint lehetőség szerint a családdal való újraegyesítésről. Segítsen Ön is a bajba jutott gyermekeken: Vészhelyzet Ukrajnában – azonnali segítségnyújtásra van szükség! – UNICEF

MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT – Három segítő program

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat három segítő programot indított a menekülő családok támogatására. A beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a határ túloldalán segítjük az otthonukban maradó, illetve az oda érkező menekülőket. A határ magyar oldalán felállított máltai menedékhelyen közvetlen segítséget és információt nyújtunk az érkezőknek. Harmadjára pedig az ország egész területén szükség szerint gondoskodunk a már elhelyezett családokról.Ha a munkánkat segíteni szeretné, a következőképpen teheti meg:

Belföldi átutalással a 11784009-20200776 számú számlán

Külföldről (euróban) indított átutalással a 11763842-00104881 számlaszámra (IBAN: HU34 1176 3842 00104881 0000 0000 Swift kód: OTPVHUHB)

Online átutalással

Az 1350-es adományvonalon – hívásonként 250 forint

Egyéni felajánlásokat (szálláshelyet, szállítást, önkéntes munkát, egyéb adományt) a [email protected] címen fogadunk.A gyűjtőpontok folyamatosan frissülő országos listája itt található. A szükségletekről érdemes előre érdeklődni a gyűjtőponton.A gyűjtőpontokon kis kiszerelésű, női, férfi, gyermek tisztálkodó szereket, azonnal fogyasztható, konyhakész tartós élelmiszereket (pl. nyitó nélkül bontható konzerv, bébiétel, kis üveges szénsavmentes ásványvíz), az étkezéshez szükséges egyszer használatos tányért, poharat, evőeszközt várnak. Kérjük, csak akkor ajánljanak fel ruhát, ágyneműt, bútort, ha a segélyszervezetek kérik.

ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET – Célzottan, határtalanul

A legcélszerűbben felhasználható segítség a pénzadomány, amiből egyrészt célzottan, másrészt pedig „határtalanul” tudunk segíteni.

Pénzadományozás Adományozás bankkártya segítségével

Átutalással: 11705008-20464565 – a közleménybe írják oda: Ukrajna

Adományvonal: 1353 – egy hívás 250 forint

Ha valaki külföldről szeretne devizát utalni

Tárgyi adományozás

Az Ökumenikus Segélyszervezet az alábbi logisztikai központjaiban fogad lakossági adományokat munkaidőben:Budapest, 1221, Kossuth Lajos u. 66.Debrecen, 4030 Monostorpályi út 55.Miskolc, 3524 Leszih A. u. 4.Kastélyosdombó, 7977, Fő u. 5.

Érdeklődni az alábbi központi telefonszámon: +36 70 664 8645,illetve e-mail címen lehet: [email protected]

Országszerte 400 FOXPOST csomagautomatán keresztül is zajlik a gyűjtés, meghatározott termékekből.Az egyedülálló akció részletei, a terméklista, és az automaták címei itt. Mire van szükség

Részletek a linkekre kattintva!

Kapcsolódó cikkek