Kunhalmi Ágnes Szolnokon: „Nem éppen 21. századi a nők helyzete hazánkban”

Megosztás

Kedd délután Szolnokon tartott sajtótájékoztatót Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

A politikus azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy a térség legégetőbb problémájának az alacsony béreket tartja, de nagy szükség lenne a panelprogram beindítására, a Kádár-kockák felújítására és a bérlakások korszerűsítésére, építésére is. Kiemelte:

“Az ellenzék szociális programjában ezen kívül szerepel a nyugdíjkorrekció és az is feltétlenül fontos, hogy visszaállítsuk a 2010 előtti nyugdíjszámítási módszert. Talán kevesen tudják, de a svájci indexálás eltörlésével az Orbán-kormány rendkívüli módon megrövidítette a nyugdíjasokat. Márpedig ez egy össztársadalmi probléma, hiszen egy nagypapa vagy nagymama az aktív korú gyermekeit és unokáit is segíti. Végezetül Kunhalmi Ágnes kiemelte, hogy a megyeszékhelyen is az itt élőket szolgáló fejlesztésekre és beruházásokra van szükség, ehhez pedig olyan lobbierő kell, mint Sziráki Pál, aki tűzzel-vassal fog harcolni a választókerület érdekeiért.”

Kunhalmi szerint Szolnokot megnyerhette volna az ellenzék 2018-ban, ha már akkor lett volna összefogás.

Most összefogtunk, Sziráki Pál és csapata, az aktivisták és civilek is rengeteget dolgoznak a győzelemért. Most kell nagyon belehúzni még, csak a győzelemre koncentráljatok.Már várom, hogy Pállal együtt dolgozzunk a parlamentben kormányváltást követően.

– írta közösségi oldalán a politikus.

A News56-nak pedig nyilatkozott a nők hazai helyzetéről is:

A legnagyobb problémának azt látom, hogy a kormány családtámogatásai jellemzően a magas jövedelműeket segítik, miközben a gyermekeiket egyedül nevelő nők konkrétan semmire nem számíthatnak. Ugyanakkor Magyarországon még mindig ott tartunk, hogy hasonló munkakörben, ugyanazzal a diplomával egy férfi többet keres, mint egy nő. És akkor még nem is ejtettem szót a családon belüli erőszakról: a Fidesz továbbra sem veszi észre, hogy az általuk hozott szigorító intézkedések ellenére is növekszik az esetek száma. Rendszerszintű változásokra lenne szükség a rendőrség és a bíróságok bevonásával, ahol a hangsúly a megelőzésen és az igazságszolgáltatáson van. Tehát nem éppen 21. századi a nők helyzete hazánkban és mindezt csak súlyosbítja az a tény, hogy az egész unió tekintetében, a magyar parlamentben a legkisebb a női képviselők aránya. Nem csak a közbeszédben, de az országgyűlésben is mérhetetlen lenézést és megvetést tapasztalok a Fidesz férfi politikusai részéről. Radikális változásokra van szükség, nem csak helyben, de országos szinten is.”

– mondta.

Kapcsolódó cikkek