Bogrács és tetőléc okozott életveszélyes sérülést egy családi veszekedésben Jászladányon

Megosztás

A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott annak a harmincas éveiben járó férfinak és élettársának, egy harminc év körüli nőnek a büntetőügyében, akik az ítélet szerint 2020. október 9-én koradélután engedély nélkül bementek a nő szüleinek jászladányi házába, ahol a nő egy bográccsal sújtott apja fejére, majd a férfi előbb egy tetőléccel, majd puszta kézzel ütötte, rúgta párja édesapját, akinek a bántalmazás következtében, számos más sérülése mellett, közvetett életveszéllyel járó fejsérülése, ún. keményburok alatti vérzése keletkezett.

Az ügyben 2021. február 25-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék két tárgyalást tartott, az utóbbin, 2022. február 9-én ítéletet hozott. Társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnősnek a párt, amiért a többszörösen büntetett előéletű férfit 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg büntetlen előéletű társát 2 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte.

Az ügyészség, a hölgy vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, így az a nő vonatkozásában a kihirdetése napján jogerőre emelkedett. A férfi azonban, akit tettéért első fokon végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek, védőjével együtt enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy, immáron kizárólag az ő vonatkozásában másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó cikkek