Két éve tart a járvány, de a kormány pont a választások elé időzítette, hogy 120 ezer laptopot osszon szét az iskolákban

Megosztás

Most, hogy egy hónapja már rendeletben is tiltja az oktatási miniszter és a Fidesz-kormány, hogy bárhol is digitális oktatást alkalmazzanak, hirtelen fontos lett közvetlenül a választások előtt ennek a 120 ezer notebooknak a szétosztása. Pont időben…

Bár a kormány béremelés helyett ellehetetlenítő rendelettel reagált a tanárok sztrájkjára (ami ellen több iskolában is polgári engedetlenséggel tiltakoznak), most mégis meglett a megoldás arra, hogyan lehet vidám kampányfotókat készíteni az iskolákban.

Az Emmi uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Vitályos Eszter, aki egyben a Pest-3-as körzet fideszes képviselőjelöltje is, szerdán Szentendrén jelentette be, hogy a kormány a digitális oktatásstratégiája keretében első körben február 15-e és március 31-e között 120 ezer notebookot oszt szét országosan, több mint 33 milliárd forint értékben pedagógusoknak és diákoknak. Vitályos Eszter a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban – 238 notebook átadása előtt – azt mondta, a kormány elkötelezett amellett, hogy a digitális eszközöket be kell vinni az iskolákba, és hogy a digitális kompetenciák fejlesztését sosem szabad abbahagyni.

Hozzátette, hogy az első körben kiosztott notebookokat a 9. évfolyamon tanuló diákok és a köznevelési intézmények azon pedagógusai kapják, akik eddig még nem kaptak hordozható informatikai eszközöket személyes használatra. „Hiszem, hogy a magyar kormány által beszerzett eszközök hozzájárulnak egy olyan modern oktatási környezet kialakításához, amely a térség megtartó erejét is növeli” – tette hozzá az államtitkár.

A gépek egyébként a fenntartó tulajdonában maradnak, csak hazavihetik személyes használatra is. De nem lesz az övék. A normális fizetésemelés elmaradását nehéz lesz kompenzálni ezekkel a gépekkel is. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek