Márki-Zay: Büszke lehetek arra, hogy a Fidesz csak a félremagyarázott kijelentéseimmel tud támadni

Megosztás

Abból viszont az utóbbi időben igen gyakran kaptunk ízelítőt. Tény, a Fidesz nagyágyúi kommunikációban verhetetlenek, a mondandójuk igazságtartalma annál inkább hagy kívánnivalót maga után.

Márki-Zay Péter interjút adott az ATV-nek, ahol először arról beszélt, hogy Róna Péter a legalkalmasabb elnökjelölt, erről konszenzus van, majd arról kérdezték, miért kényszerül minden héten vagy talán mindennap magyarázkodásra.

Márki-Zay azt mondta, elnézést kér, de egyértelmű, hogy arra utalt, Orbán Viktor mit képvisel:

„Orbán Viktor a KISZ-ben kezdte a működését, most egy teljesen nyilvánvalóan fasiszta pártállamot épít, meg a magyargyűlölő AUR-ral szövetkezik, tehát én azt látom, hogy Orbán Viktor tényleg eljutott a kommunizmustól a fasizmusig.”

Arra a kérdésre, hogy nem ezt mondta pár napja, most azt mondta, hogy ezt akarta mondani. „Ma is a magyarországi fasiszták és kommunisták kizárólag Orbán Viktor mellett vannak, én ezt látom” – mondta Márki-Zay Toroczkai Lászlót, Thürmer Gyulát és Szanyi Tibort említve Orbán szövetségeseiként.

Ezután megint megkérdezték, miért mond olyanokat, amiket folyamatosan félre lehet érteni, például, hogy biztos, hogy egy nő fejtett meg egy keresztrejtvényt a helyesírása alapján. Márki-Zay most azt mondta, azért, mert kiváló volt a helyesírása, és az a nőgyűlölő, aki egyből azt gondolja, hogy ez negatív megjegyzés. Egyébként nem is helyesírást, hanem írásképet akart mondani, hiszen egy keresztrejtvényben nehéz helyesírási hibát véteni. Azt is megkockáztatná, hogy a nők helyesírása átlagosan jobb, mint a férfiaké.

Márki-Zay szerint ezzel nem adott alkalmat a támadásra, hiszen egy pillanatig nem volt benne negatívum. Az pedig büszkeséggel tölti el, hogy a Fidesz komplett hadjáratot épít fel ilyenekre, és amíg bárki mást homoszexuális propagandával, migráns-betelepítéssel, Gyurcsánnyal vagy Sorossal vádolnak, addig őt csak a félremagyarázott vagy tévesen tett kijelentéseivel tudják támadni, miközben ők tönkretették az ország gazdaságát, egészségügyét, oktatási rendszerét, inflációt szabadítottak ránk, sok ember haláláért felelősek a járványban. Ehhez képest semmi az, hogy félremagyarázzák az egyébként pozitív megjegyzését a nőkről. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek