Több szén-monoxid-mérgezés is történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Megosztás

Az egyik Szolnokon, a másik Szajolban, többen kórházba kerültek a két eset során, de halálos áldozat szerencsére nem volt.

Hétvégén két esetben riasztották megyénk tűzoltóit szén-monoxiddal kapcsolatos káreseményhez. Több ember azonban kórházi ellátásra szorult – írja a Videk.ma.

Az első eset Szolnokon, egy Kolozsvári úti első emeleti lakásban történt szombaton, ahol jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő. A mérgező gáz olyan gyors ütemben termelődött, hogy a jelzés ellenére a szolnoki hivatásos tűzoltók a fürdőszobában egy szén-monoxid-mérgezés jeleit mutató emberre bukkantak. A lakásban mellette ketten voltak, őket a tűzoltók kísérték ki a lépcsőházba. Az egység a szellőztetés után rekonstruálta a jelzéskori állapotokat és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók másik négy lakásban is szén-monoxid-koncentrációt mértek, és értesítették a gázszolgáltatót, illetve a kéményseprő-ipari szervet. A szakemberek megállapítása szerint a problémát a gyűjtőkéménybe kötött szagelszívó és gázüzemű vízmelegítő együttes működése okozta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Vasárnap már Szajolba kellett vonulnia a megyeszékhely tűzoltóinak, ahol egy Vörösmarty úti házban két ember lett rosszul, szén-monoxid-mérgezés jeleit mutatták. Az egység kiérkezésére a mentők már ápolták a lakókat. A tűzoltók ki is mutatták szén-monoxid jelenlétét a házban, ahol egy gázüzemű átfolyós vízmelegítő és fali kazán működött, szén-monoxid-érzékelő viszont nem volt felszerelve.

Kapcsolódó cikkek