Még ebben a hónapban átadják az M4-es szolnoki elkerülőjét és azonnal fizetős is lesz

Megosztás

Fontos lesz a közúti forgalom szempontjából a Szolnokot elkerülő útszakasz az M4-esen, a dolog szépséghibája, hogy az M4-es megyei szakasza idén már “matricás”, így a hamarosan átadásra kerülő új rész használatáért is fizetnünk kell.

Hamarosan elkészül az M4 gyorsforgalmi út Szolnok északi elkerülő szakasza, mely Abonyt és Törökszentmiklóst köti majd össze. A beruházás a jelentős forgalmat lebonyolító 4-es főútnak a terhelését csökkenti majd.

Szolnok polgármestere szerdán délelőtt pontos információval szolgált közösségi oldalán, mely szerint az új útszakaszt február 22-én helyezik majd forgalomba.

Fizetős lesz a használata

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint az M4-es út Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza idén január elsején felkerült a fizetős utak listájára. A vonatkozó rendelet alapján így az e-matrica rendszerben díjkötelessé válik az autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza is. 

Az északi elkerülőn, Tiszapüspökinél épült meg az új Szapáry Gyula híd, melyen statikus és dinamikus terhelést is végeztek a szakemberek még tavaly novemberben. A hídszerkezet különböző részein, elemein mérték az ezek hatására bekövetkező alakváltozásokat és az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket. (Szoljon.hu)

Kapcsolódó cikkek