Börtönre ítélték a volt egri polgármester-jelöltet, a Fidesz aláírásgyűjtő íveiről másolták át az adatokat

Megosztás

Bár kicsit nehéz elképzelni, hogy erről a kormánypárti oldalon senki ne tudott volna, mégis csak Bódás Biankát találták bűnösnek és ítélték el.

Két rendbeli választás rendje elleni bűncselekmény miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélték Bódás Biankát, aki a 2019-es önkormányzati választáson harmadik polgármesterjelöltjeként szállt be Egerben vezetésért vívott küzdelembe – írja az Egri Ügyek. Az ítélet jogerős, de a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették.

A cikk szerint a jelölt ellen a jelenlegi polgármester Mirkóczki Ádám tett feljelentést, miután Bódás lebukott az ajánlások hamisításával. Mirkóczki akkor azt nyilatkozta, hogy erős a gyanú, hogy a Fidesz aláírásgyűjtő íveiről egyszerűen átmásolták Bódás Bianka íveire az adatokat és valakik odahamisították az aláírásokat is.

Bódás a választáson 249 szavazatot kapott, amivel a voksok 1,2 százalékát szerezte meg. Korábban pedig már számtalan esetben láthattuk, hogy vajon melyik oldalnak volt inkább érdeke a kamupártok és kamujelöltek indulása az elmúlt választásokon. Vajon hogy jutottak hozzá Bódásék a Fidesz aláírásgyűjtő íveihez? Örök kérdés marad.

Kapcsolódó cikkek